Coen’s zoektocht naar het specialisme van elektromotor ontwerp

Na een succesvolle PhD en enige twijfels bij zijn vorige werkgever, leidde de persoonlijke benadering van Engify hem naar MI Partners. Hier bloeide Coen op, genietend van de veelzijdigheid en uitdagingen in zijn favoriete vakgebied, motorontwerp.

In dit artikel:

Coen
Mechatronics Engineer

Coen, een gedreven ingenieur in elektro motorontwerp, vond zijn specialisme dankzij Engify. Na een succesvolle PhD en enige twijfels bij zijn vorige werkgever, leidde de persoonlijke benadering van Engify hem naar MI Partners. Hier werkt Coen met veel plezier, genietend van de veelzijdigheid en uitdagingen in de mechatronica. Het verhaal van Coen is een inspirerend voorbeeld van hoe Engify kan bijdragen aan het ontdekken van een perfecte match in de technische wereld.

Hoe het begon

Ondanks leuke collega’s en een goed salaris, ontstonden er bij de vorige werkgever van Coen twijfels over de richting van zijn projecten en het gebrek aan uitdaging in motorontwikkeling. Met veel nieuwsgierigheid begon hij zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Echter, het vinden van een werkgever met uitdagende mechatronische projecten waar hij zijn kennis op het gebied van elektromotoren kon toepassen, bleek lastig.

De uitdagende zoektocht

Met veel nieuwsgierigheid begon Coen zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Echter kwam hij al snel voor een uitdaging te staan; zijn specifieke expertise, motorontwerp, bleek moeilijk te vinden te zijn in regio Eindhoven. 

Totdat hij via LinkedIn in contact kwam met Engify, waar hij het proces startte met Daan Winter – Business Consultant Electronics & IT. Engify viel op door zijn persoonlijke benadering en de mogelijkheid voor Coen om zelf te kiezen uit de aangeboden opties. Hij zag geen noodzaak om bij andere bedrijven te solliciteren, aangezien Engify hem al presenteerde met drie zeer goede matches.

De perfecte match

Het was MI Partners waar de vonk oversprong. Dankzij Engify ontdekte Coen dat het bedrijf meer te bieden had dan dat hij aanvankelijk dacht. Zonder deze tussenkomst zou hij er niet hebben gesolliciteerd, aangezien hij ten onrechte dacht dat het vergelijkbaar was met zijn vorige werkervaring. Het bleek echter een perfecte match te zijn.

‘’Zonder Engify had ik nooit gesolliciteerd bij MI Partners.’’

Bij MI Partners, een bedrijf dat mechatronische systemen ontwikkelt voor diverse toepassingen, vond Coen de uitdaging waar hij naar op zoek was. Het afgelopen jaar was voor hem een periode van hernieuwde vreugde in zijn werk, waarin hij zijn passie voor motorontwerp kon voeden. Zijn projecten omvatten onder andere de ontwikkeling van een logistiek systeem met karretjes met een
positionerings nauwkeurigheid op hoge snelheid. Hiervoor heeft hij gewerkt aan control-strategieën, sensor-modellering en uiteraard het ontwerp van de elektromotor.

‘Bij MI Partners heb je op alle mechatronische gebieden mensen werken die heel veel verstand hebben van hun vakgebied. Dat zorgt ervoor dat je specificaties kan halen die van tevoren onmogelijk lijken, maar uiteindelijk wel lukken.’’

Samenwerking met Engify

De samenwerking met Engify tijdens de werkzaamheden bij zijn nieuwe baan verliep soepel, met weinig contactmomenten omdat alles juist zo goed ging. Engify speelde ook een rol in zijn professionele ontwikkeling door hem te helpen bij het volgen van een Python-programmeercursus, wat zijn vaardigheden uitbreidde.

Coen kijkt nu vol vertrouwen naar de toekomst, waarbij hij de mogelijkheden voor groei en specialisatie binnen MI Partners verkent. Zijn tip voor vakgenoten is duidelijk: als je niet tevreden bent in de techniek, kijk dan rond, want er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deel dit bericht:

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar.

Daan Winter

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar