Rick’s zoektocht naar een dynamische werkomgeving

Rick, een gedreven jonge professional uit Enter, combineert zijn passie voor voetbal met een rol als jeugdtrainer bij de plaatselijke voetbalclub. Na het afronden van een HBO-opleiding Werktuigbouwkunde volgde hij een extra jaar Technische Bedrijfskunde (BK5) om een dynamischere en veelzijdigere functie te vinden.

In dit artikel:

Rick
Werkvoorbereider

Rick, een gedreven jonge professional uit Enter, combineert zijn passie voor voetbal met een rol als jeugdtrainer bij de plaatselijke voetbalclub. Na het afronden van een HBO-opleiding Werktuigbouwkunde volgde hij een extra jaar Technische Bedrijfskunde (BK5) om een dynamischere en veelzijdigere functie te vinden.

Op zoek naar dynamiek en uitdaging

Rick is een ambitieuze jonge professional met een passie voor voetbal en een no-nonsense mentaliteit. Als jeugdtrainer van het JO12-team bij zijn voetbalclub inspireert hij zijn teamleden. “Je bent er uiteindelijk niet om elkaar af te branden maar om met elkaar wat moois neer te zetten,” zegt hij. Sinds kort woont Rick zelfstandig in een appartement in Enter, waar hij geniet van de vrijheid. Zijn reis naar professionele voldoening begon met het afronden van een HBO-opleiding Werktuigbouwkunde.

“Je bent er uiteindelijk niet om elkaar af te branden maar om met elkaar wat moois neer te zetten,”

Echter, tijdens zijn studie merkte Rick dat het vooruitzicht om de hele dag achter een computer te zitten niet bij hem paste. Hij voelde een sterke drang naar een dynamischere en veelzijdigere functie. Daarom volgde hij een extra jaar Technische Bedrijfskunde (BK5), wat hem meer richting het commerciële aspect en de procesverbetering bracht. “Hier merkte ik al dat ik beter was in projecten leiden en processen verbeteren,” legt Rick uit. Deze stap bleek essentieel in zijn zoektocht naar een carrière die zowel zijn vaardigheden als zijn verlangen naar variatie en uitdaging zou vervullen.

De ontmoeting met Engify

Tijdens de zoektocht naar zijn eerste baan kwam Rick met Engify in contact via LinkedIn. Temidden van een zee van standaardberichten viel de persoonlijke benadering van Engify op. Rick herinnert zich: “Met name de functieomschrijving sprak mij erg aan en bij Engify had ik het idee dat ze wél op mijn profiel hadden gekeken. Ik merkte dat er iets meer naar detail werd gekeken.” De nauwgezette aandacht voor zijn profiel gaf hem vertrouwen in Engify, wat de basis legde voor een vruchtbare samenwerking.

“Met name de functieomschrijving sprak mij erg aan en bij Engify had ik het idee dat ze wél op mijn profiel hadden gekeken. Ik merkte dat er iets meer naar detail werd gekeken.”

Een sprong naar nieuwe mogelijkheden

Na zorgvuldige overweging besloot Rick de sprong te wagen en koos hij voor de mogelijkheid die Engify hem bood. Hij kwam in dienst bij Aebi Schmidt als Senior Werkvoorbereider, een rol die perfect aansloot bij zijn vaardigheden en ambities. Bij Aebi Schmidt, een bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van zoutstrooiers, veegmachines en straatreinigers, vond Rick de dynamische werkomgeving waar hij naar op zoek was.

Het eerste jaar bij Aebi Schmidt

In het afgelopen jaar heeft Rick veel geleerd en verschillende projecten mogen uitvoeren bij Aebi Schmidt. Hij herinnert zich zijn eerste dag: “Op de eerste dag kwam ik hier binnen en hadden ze al wat foto’s van mij opgehangen met de tekst: welkom. Dat vond ik uniek en zeer fijn.” Deze warme ontvangst vormde de basis voor een positieve werkervaring. Hij werd betrokken bij projecten zoals het verlengen van de levensduur van gebruikte strooiers en het werken aan projecten voor Scania, waar hij zijn vaardigheden kon inzetten en ontwikkelen.

“Op de eerste dag kwam ik hier binnen en hadden ze al wat foto’s van mij opgehangen met de tekst: welkom. Dat vond ik uniek en zeer fijn.”

Een toekomst vol mogelijkheden en ontwikkeling

Rick’s toekomst bij Aebi Schmidt ziet er veelbelovend uit. Terwijl hij geniet van zijn huidige positie als Senior Werkvoorbereider, kijkt hij uit naar de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling binnen het bedrijf. Zijn tip voor vakgenoten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging? “Wees selectief, probeer verschillende bedrijven te spreken en wees duidelijk over wat je belangrijk vindt.” Met de juiste aanpak en ondersteuning, zoals die van Engify, kan iedereen zijn perfecte match vinden, zoals Rick heeft bewezen.

“Wees selectief, probeer verschillende bedrijven te spreken en wees duidelijk over wat je belangrijk vindt.”

Een persoonlijke noot van Rick

Reflecterend op zijn ervaring tot nu toe, deelt Rick graag een persoonlijke noot: “Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, de ondersteuning van Engify en mijn collega’s bij Aebi Schmidt. Het is inspirerend om te zien hoe een weloverwogen keuze en een positieve mindset kunnen leiden tot professionele groei en voldoening. Ik kijk met enthousiasme uit naar wat de toekomst nog meer te bieden heeft.”

“Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, de ondersteuning van Engify en mijn collega’s bij Aebi Schmidt. Het is inspirerend om te zien hoe een weloverwogen keuze en een positieve mindset kunnen leiden tot professionele groei en voldoening. Ik kijk met enthousiasme uit naar wat de toekomst nog meer te bieden heeft.”

Met elk nieuw project groeit Rick en toont hij aan dat met vastberadenheid en de juiste ondersteuning, zelfs de meest uitdagende doelen binnen handbereik liggen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deel dit bericht:

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar.

Joery Martens

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar