Bowen’s verhuizing voor zijn droombaan als Computer Vision Engineer

Maak kennis met Bowen, een ambitieuze en nieuwsgierige 25-jarige ICT-specialist uit Weert. Dankzij Engify heeft hij zijn eerste grote carrièrestap gezet als Computer Vision Engineer bij VMI, een toonaangevend bedrijf in de hightech machinebouw.

In dit artikel:

Bowen
Computer Vision Engineer

Maak kennis met Bowen, een open en nieuwsgierige 25-jarige Software Engineer uit Weert. Met een passie voor technologie en een drang om voortdurend nieuwe dingen te leren, heeft Bowen via Engify zijn eerste grote carrièrestap gezet. Bowen werkt nu als Computer Vision Engineer bij VMI Group, een toonaangevend bedrijf in de hightech machinebouw. Zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen en het volgen van je dromen, zelfs als dat betekent dat je je vertrouwde omgeving moet verlaten.

Een jonge ambitieuze professional uit Weert

Bowen groeide op in Weert en ontwikkelde al vroeg een interesse in technologie. Na zijn HBO ICT-opleiding besloot hij zijn kennis verder uit te breiden met een master aan de Universiteit van Turku in Finland. Tijdens zijn studiejaren in Finland maakte hij voor het eerst kennis met Engify, maar op dat moment wist hij nog niet precies welke richting hij na zijn afstuderen wilde inslaan.

“Tijdens mijn master in Finland was het nog onduidelijk wat mijn volgende stap zou zijn. Engify kwam toen al op mijn pad, maar ik was nog niet klaar om de volgende stap te zetten.”

De zoektocht naar de perfecte baan

Na zijn terugkeer naar Nederland begon Bowen actief op zoek te gaan naar een baan in de ICT-sector. Hij richtte zich aanvankelijk op de regio’s Noord-Brabant en Limburg, in de buurt van zijn ouderlijk huis in Weert. Hij wilde liever thuisblijven om geld te besparen en en om dichter bij zijn sociale omgeving te blijven, daarbij was Bowen in de veronderstelling dat verhuizen een moeilijke stap zou zijn door de krappe huizenmarkt.

De zoektocht naar een passende baan bleek echter lastiger te zijn dan verwacht. Ondanks de grote vraag naar ICT’ers, merkte Bowen dat veel bedrijven vooral op zoek waren naar ervaren professionals. Daarbij is de ICT wereld ontzettend breed en zijn er veel verschillende takken waar je in terecht kan komen. Hij had veel gesprekken, maar de juiste match vond hij niet.

“Ze zeggen wel eens dat ICT’ers makkelijk aan een baan komen, maar bij mijn zoektocht werd er vooral naar ervaring en senioriteit gezocht. Junioren hebben tijd nodig om te groeien en daar hadden veel bedrijven geen tijd en capaciteit voor.”

Een doorbraak met Engify

Het keerpunt kwam toen Bowen opnieuw in contact kwam met Engify. Daan Winter, Business Consultant bij Engify, nam contact op met Bowen en presenteerde hem verschillende interessante vacatures. De communicatie verliep vlot en Bowen voelde zich goed ondersteund.

“Daan had gelijk interessante vacatures voor mij. De communicatie met Engify was uitstekend. Ze waren altijd bereikbaar, zelfs in de late uurtjes, en namen mijn onzekerheden serieus.”

Een van de voorstellen die Engify deed, was een positie bij VMI in Epe. Dit betekende wel dat Bowen een grote stap moest maken: verhuizen van Weert naar Deventer, wat een aanzienlijke afstand is.

De beslissing om te verhuizen

De beslissing om te verhuizen was niet eenvoudig. Bowen had net een avontuur in Finland achter de rug en vond het fijn om weer bij zijn ouders te zijn. De huizenmarkt was bovendien competitief, en hij had niet verwacht dat hij snel een geschikt appartement zou vinden. Toch was de kans bij VMI te mooi om te laten schieten.

Bowen ging actief op zoek naar een appartement in Deventer. Het was een intensieve zoektocht, maar al snel kreeg hij een uitnodiging voor een bezichtiging in een nieuw gerenoveerd appartementencomplex. Gelukkig kreeg hij snel te horen dat hij er mocht wonen.

“Het zoeken naar een appartement was een fulltime bezigheid. Je moet op veel plekken reageren en hopen dat je een bezichtiging krijgt. Ik had geluk met een nieuw gerenoveerd complex, maar het feit dat VMI hier ook begeleiding in aanbood, gaf extra rust.”

Een frisse start in Deventer

Bij VMI vond Bowen precies wat hij zocht: een plek waar hij zijn passie voor computer vision en automatisering kon combineren. Zijn eerste project was het ontwikkelen van een demo-applicatie om VMI’s technologie op beurzen en lezingen te demonstreren. Dit gaf hem een goede start om de technologie en het bedrijf te leren kennen.

Daarna werkte hij aan een interne tool voor data-visualisatie, wat cruciaal was om de enorme hoeveelheid data die door camera’s werd gegenereerd te interpreteren. Inmiddels is hij begonnen met een project voor kwaliteitsmonitoring van truckbanden, waarbij zijn software daadwerkelijk in de machines wordt geïntegreerd en uiteindelijk bij de klant terechtkomt.

Bowen over zijn ervaring bij VMI

“Ik had eerlijk gezegd nog niet eerder van VMI gehoord, maar ik ben onder de indruk van de hightech technieken die ze hier gebruiken. De begeleiding is verder uitstekend, en ik voel me steeds zekerder in mijn rol. Mijn manager zei zelfs dat ik als een raket naar boven ga!”

Bowen heeft zijn draai gevonden bij VMI en excelleert zich steeds verder in zijn rol. De begeleiding die hij krijgt, helpt hem om zich te ontwikkelen en steeds meer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zijn manager en teamleider zijn zeer tevreden over zijn prestaties en zien veel potentie in hem.

Tip over het verhuizen voor een baan

“Overweeg wat jij belangrijk vindt. Is de baan iets wat echt bij je past en wat je écht leuk vindt? Dan weegt dat voor mij zwaarder dan de kosten en de moeite van verhuizen. Thuisblijven en een baan kiezen die minder goed past, helpt niet voor je motivatie. Je spendeert veel tijd op werk, dus zorg ervoor dat je het leuk vindt.”

Dankzij Engify heeft Bowen niet alleen de baan van zijn dromen gevonden, maar ook de moed gehad om een grote stap te zetten en zijn leven in Deventer op te bouwen. Zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe de juiste begeleiding en ondersteuning het verschil kunnen maken bij het zetten van een grote carrièrestap.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deel dit bericht:

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar.

Daan Winter

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar