Ayham’s transitie van nieuwkomer in Nederland tot veelbelovende Electrical Engineer

De afgelopen tien jaar heeft Ayham een opmerkelijke reis afgelegd, van het door oorlog geteisterde Damascus naar het bruisende Rosmalen in Nederland. Zijn verhaal begon met een passie en interesse in Elektrotechniek. Vandaag de dag is hij niet alleen een trotse eigenaar van een nieuw huis met zijn vriendin, maar ook een veelbelovende Electrical Engineer met een specialisatie in Electrical Energy Systems.

In dit artikel:

Ayham
Electrical Engineer

De afgelopen tien jaar heeft Ayham een opmerkelijke reis afgelegd, van het door oorlog geteisterde Damascus naar het bruisende Rosmalen in Nederland. Zijn verhaal begon met een passie en interesse in Elektrotechniek. Vandaag de dag is hij niet alleen een trotse eigenaar van een nieuw huis met zijn vriendin, maar ook een veelbelovende Electrical Engineer met een specialisatie in Electrical Energy Systems.

Van Damascus naar Nederland

Ayham’s reis begon in het door oorlog geteisterde Damascus, voerde hem door Egypte en bracht hem uiteindelijk naar het bruisende Rosmalen in Nederland. Zijn avontuur werd gedreven door een passie voor Elektrotechniek en een ontembare wil om te groeien.

“Na mijn middelbare school in Egypte te hebben afgerond wist ik al snel welke richting ik op wilde gaan in Nederland: Elektrotechniek!”

Na zijn middelbare school in Egypte te hebben afgerond, koos Ayham voor Nederland als het land waar hij zijn academische dromen wilde najagen. Met een succesvolle Nederlandstalige bachelor in Elektrotechniek op zak, stortte hij zich vol overgave op een Master in Electrical Energy Systems.

Een nieuwe omgeving

De eerste maanden van de aankomst in Nederland ontvouwde zich een inspirerend verhaal van aanpassing en groei. Vreemdheid maakte plaats voor warmte en Ayham ontdekte al snel de vriendelijkheid van de Nederlandse bevolking. Hij voelde zich welkom en omarmd, het gevoel van veiligheid gaf hem de rust om zich te concentreren op zijn nieuwe leven.

De Nederlandse taal, met zijn onbekende klanken, was een uitdaging voor Ayham. Vooral de ‘g’ klank, die weliswaar voorkomt in het Arabisch, vereiste aanpassing. Woorden als “gegaan” waren in het begin een puzzel. Maar door vastberadenheid en oefening begon de taal langzaam vertrouwd te klinken.

‘’De ‘g’ klank komt in het Arabisch niet zo vaak voor als in het Nederlands.’’

In zijn streven naar integratie sprak Ayham vaak Engels in het begin, maar hij nam al snel het initiatief om de Nederlandse taal te leren. Door veel naar de radio te luisteren en met de hulp van anderen begon hij de taal te begrijpen en te spreken. De waardering die hij ontving voor zijn inspanningen, het respect en de bereidheid van mensen om te helpen, maakten zijn aanpassingsperiode waardevol.

Ayham’s besluit om zijn HBO-studie in het Nederlands te volgen getuigt van zijn vastberadenheid om volledig deel uit te maken van de Nederlandse samenleving.

Onderzoek en Simulaties

De weg naar zijn Master was in het Engels. Om deze af te ronden heeft Ayham een stage gedaan, waar hij werkte aan een grensverleggend onderzoek voor een offshore windmolenpark. Hier deed hij onderzoek naar een stand alone system dat door windenergie waterstof kan produceren, zonder ondersteuning van het reguliere energienetwerk. Zijn simulaties in MATLAB/Simulink waren cruciaal voor het begrip van energietransformatie en de reactie van het systeem op verschillende windsnelheden.

Een nieuwe uitdaging bij Van Halteren Technologies

Engify bracht hem in contact met Van Halteren Technologies, waar hij als Electrical Engineer zich zou kunnen focussen op de ontwikkeling van batterijsystemen. De opdracht en de locatie waren precies wat hij zocht. Ayham waardeerde de directe communicatie en het luisterend oor van het Engify-team, waardoor het hele proces soepel verliep.

Bij Van Halteren Technologies kwamen Ayham’s dromen tot leven. Als Electrical Engineer werkt hij aan het ontwikkelen van batterijen, die van het opslaan van overtollige energie tot het opladen van elektrische auto’s worden toegepast. Ayham waardeert de vrijheid en flexibiliteit die hij krijgt en heeft toekomstplannen om zijn kennis en ervaring door te geven aan anderen die zich willen specialiseren in dit vakgebied.

Vastberadenheid en wilskracht

Ayham’s succesverhaal is niet alleen een inspiratie voor schoolverlaters, maar ook een getuigenis van doorzettingsvermogen, leergierigheid en het belang van het vinden van een passende match tussen talent en bedrijf. Van nieuwkomer in Nederland tot een veelbelovende Electrical Engineer, Ayham laat zien dat je met vastberadenheid en wilskracht alles kan bereiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deel dit bericht:

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar.

Joery Martens

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar