Jan Kees’ stille wens naar medische ontwikkeling vervult door Engify

Jan Kees, een gepassioneerde muzikant en ervaren werktuigbouwkundige, wilde altijd in de medische technologie werken. Na onvrede bij zijn vorige werkgever, benaderde Engify hem en vond hij via hen een perfecte match bij Unitron. 

In dit artikel:

Jan Kees
Mechanical Design Expert

Jan Kees, een gepassioneerde muzikant en ervaren werktuigbouwkundige, wilde altijd in de medische technologie werken. Na onvrede bij zijn vorige werkgever, benaderde Engify hem en vond hij via hen een perfecte match bij Unitron.

Persoonlijk en passievol

Jan Kees, geboren in 1968, is een gepassioneerde muzikant en sportieveling uit Hengelo. Naast zijn werk geniet hij van hardlopen, fietsen en zeilen. “Muziek is wel mijn grootste hobby,” zegt Jan Kees. Hij doet regelmatig mee aan concerten en valt soms in bij een band. Zijn vrije tijd besteedt hij ook graag aan klussen in huis. “Wat ik zelf kan, doe ik zelf. Dat wat echt niet gaat, laat ik doen.” Jan Kees woont samen met zijn partner en hun drie sportieve en muzikale kinderen. “Mijn zoon studeert mechatronica aan het Saxion, mijn jongste dochter studeert aan de Academie Lichamelijk Opvoeding in Zwolle en mijn andere dochter is net klaar met diëtetiek in Amsterdam. Ze zijn allemaal in de 20 en bijna klaar om het huis te verlaten.”

Een carrière in de werktuigbouwkunde

Jan Kees studeerde werktuigbouwkunde aan de universiteit van Enschede en specialiseerde zich in kunststof technologie. Zijn carrière begon bij een bedrijf dat zich richtte op micromechanica, maar hier miste hij al snel de praktische toepassing. Bij een bedrijf in Groenlo vond hij zijn passie: het ontwerpen en direct zien van ideeën die tot leven komen in de productie. “Dat heeft de basis gelegd voor wat ik leuk vind en waar ik goed in ben,” vertelt Jan Kees. Hij waardeerde de directe feedback van de productie en de mogelijkheid om ideeën praktisch te testen. “Voor mij is het nog steeds een ideaal beeld om productie en ontwerp bij elkaar te houden.”

Verdere groei

Na een lange en succesvolle periode van meer dan veertien jaar bij het bedrijf in Groenlo, maakte Jan Kees na wat tussenstops de overstap naar een bedrijf in Hengelo, waar hij werkte als Senior Design Engineer. Hij startte met druksensoren voor verbrandingsmotoren en stapte later over naar de elektrificatie van voertuigen, een uitdagende en innovatieve richting. “Met de verduurzaming van de automobielindustrie wilden we graag elektrisch gaan rijden, dat was een enorme transitie,” vertelt Jan Kees. Bij het bedrijf in Hengelo vond hij de technische uitdaging die hij zocht, maar de managementstijl ging hem tegen staan.

Kloof in cultuur

Jan Kees begon zich steeds minder op zijn plek te voelen door de groeiende invloed van de Amerikaanse managementcultuur. “Ik werd geconfronteerd met het Amerikaanse management dat allerlei plannen had, maar druk voelde van ontevreden aandeelhouders. We hadden bijvoorbeeld niet genoeg winst behaald, dus moesten er mensen uit,” zegt Jan Kees. Hij voelde zich ongemakkelijk bij deze manier van werken en de kortzichtige focus op winst boven menselijk kapitaal.

Droom  om in de medische techniek te werken

Naast zijn onvrede over de bedrijfscultuur had Jan Kees altijd al een stille wens gehad om in de medische technologie te werken. Dit verlangen ontstond al vroeg in zijn carrière, toen hij besefte hoe betekenisvol het zou zijn om bij te dragen aan innovaties die direct invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen. “Een van mijn wensen was om ooit in de medische technologie aan de gang te gaan,” vertelt hij. Het idee om te werken aan producten die levens kunnen redden en de kwaliteit van leven kunnen verbeteren, fascineerde hem al jaren.

“Een van mijn wensen was om ooit in de medische technologie aan de gang te gaan,”

Jan Kees had zich echter nooit actief op deze sector gericht, deels vanwege de stabiele en bevredigende carrière die hij bij zijn vorige werkgevers had opgebouwd. Toch bleef de gedachte aan de medische technologie altijd op de achtergrond aanwezig.

Toen hij door Engify werd benaderd via LinkedIn, besloot hij om het gesprek aan te gaan ondanks dat hij aanvankelijk niet actief op zoek was naar een nieuwe baan. De groeiende onvrede bij zijn huidige werkgever gaf hem het duwtje dat hij nodig had.

Samenwerking met Engify

Tijdens het gesprek met Joery Martens, Senior Business Consultant Mechatronica, werd zijn interesse in de medische technologie verder aangewakkerd. Joery begreep zijn achtergrond en ambities en zag direct de potentie voor een match in deze sector. “In eerste instantie hebben we een intake gehad en in kaart gebracht wat ik zocht,” zegt Jan Kees. “Er zijn verschillende functies besproken waarvan de positie bij Unitron mij verreweg het meeste aansprak.” Hij waardeerde de directe communicatie en de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende goede opties. “Ik heb dus ook geen andere recruiters gesproken omdat het met Engify zo goed is gegaan. Het kwartje viel direct.”

“Ik heb dus ook geen andere recruiters gesproken omdat het met Engify zo goed is gegaan. Het kwartje viel direct.”

Betekenisvolle rol bij Unitron

Bij Unitron, een bedrijf dat hoogwaardige lifescience-devices ontwikkelt en produceert, vond Jan Kees precies wat hij zocht. Hij werkt nu als Mechanical Design Expert en houdt zich bezig met het ontwerpen van producten in CAD-modellen. Zijn eerste project, een orgaantransportbox, wordt op dit moment al geproduceerd. “Ik heb weer uitdaging gevonden in mijn werk en leer veel nieuwe dingen,” vertelt Jan Kees enthousiast. Het bezoek aan de productieafdeling in IJzendijke was voor hem een cruciale stap. “Tijdens de rondleiding herkende ik weer veel uit de begintijd van mijn ex-werkgever uit Groenlo. Er stond alles wat bij een productie hoort.”

Een inspirerend verhaal

Jan Kees kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en hoopt nog vele mooie producten te mogen ontwerpen. “Ik heb nu weer heel veel plezier in mijn werk en dat is het belangrijkste om het vol te houden,” zegt hij. Zijn advies aan vakgenoten is duidelijk: “Je moet echt lol hebben in je werk en geloven in wat je doet. Als je twijfels hebt, zoek dan iets nuttigs en positiefs. Verandering is vaak goed.”

“Je moet echt lol hebben in je werk en geloven in wat je doet. Als je twijfels hebt, zoek dan iets nuttigs en positiefs. Verandering is vaak goed.”

Bij Unitron vond Jan Kees de werkplek die paste bij zijn waarden en passie. “Unitron ontwikkelt en produceert hoogwaardige lifescience-devices. Van ontwerp tot serieproductie. Er is hier zoveel afwisseling dat ik de komende jaren nog goed vooruit kan.” Hij geniet van de nieuwe uitdagingen en de mogelijkheden om zijn kennis en ervaring te benutten.

Een toekomst vol potentie

Jan Kees ziet een toekomst vol mogelijkheden bij Unitron. Hij hoopt nog vele mooie producten te ontwerpen en zijn kennis door te geven aan de volgende generatie ingenieurs. “Ik hoop nog een paar hele mooie producten neer te gaan zetten hier. Daar kan ik goed mijn tijd mee vol maken tot ik 70 word. Dan is het ook wel weer goed geweest.” Zijn opnieuw gevonden werkplezier heeft ook een positieve invloed op zijn privéleven en hobby’s. “Als je merkt dat je werk lekker loopt dan heeft dit ook een positieve weerslag op je privé en je hobby’s. Je zit dan beter in je vel.”

Een succesverhaal dankzij Engify

Engify speelde een cruciale rol in Jan Kees’ succesverhaal door een vloeiend proces te bieden en hem te begeleiden naar de perfecte match bij Unitron. “Engify onderscheidt zich door goede en vlotte communicatie en ook prettige begeleiding tijdens de salarisonderhandelingen. Ik ben zeer tevreden over hoe alles is verlopen,” concludeert Jan Kees tevreden. Zijn verhaal laat zien hoe Engify ook in ervaren carrières kan bijdragen aan het ontdekken van een perfecte match.

“Engify onderscheidt zich door goede en vlotte communicatie en ook prettige begeleiding tijdens de salarisonderhandelingen. Ik ben zeer tevreden over hoe alles is verlopen,”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deel dit bericht:

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar.

Joery Martens

Vragen of hulp nodig?

#durftevragen

Wil je meer uit je carrière halen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen met een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en onze Business Consultants staan voor je klaar